Spring naar content

Home > Over ons

Over ons

Jan van de Graaf staat in 1984 aan de wieg van Grapharma. Zijn markt is de groothandel in recept plichtige medicijnen voor humaan gebruik. Wat de initiator vroegtijdig onderkent, is de noodzaak van waardecreatie voor afnemers.

Dit begrip typeert het bedrijf. Het is daarom dat de pionier zijn vizier nadrukkelijk richt op een breed assortiment en héél Europa als afzetmarkt. Schaalgrootte is het devies. Daar komt de parallelhandel uit voort. De groei en stabiliteit van de onderneming door de jaren heen, bewijst het gelijk van de oprichter.

Totaalleverancier

Ondertussen blijkt dat de markt onstuimig is en niet tot rust komt. Grapharma merkt dat het eigen businessmodel navolging heeft gekregen van concurrenten. De nieuwe bewindvoerders zien dit als signaal voor een nieuw offensief. Maar -vooropgesteld- wel één met respect voor de oorsprong van de onderneming: waardecreatie voor de afnemers. Hoe en waarmee? Met een goed doordacht plan de onderneming omvormen tot B2B totaalleverancier voor:

  • Humane geneesmiddelen, recept plichtig en vrij verkrijgbaar.
  • Medicinale grond- en hulpstoffen.
  • Medisch instrumentarium.
  • Disposables.
  • Health & Beauty producten, full range.

Nieuwe dimensie

‘One stop shopping’ krijgt hiermee een nieuwe dimensie. Met kracht en dynamiek. En bovendien ‘operational excellence’ als duurzaam leidmotief. Waarom dit surplus? Omdat afnemers uit de (farmaceutische) groothandel, apothekers en drogisterijen een antwoord moeten vinden op de uitdagingen die onherroepelijk boven de branche opdoemen. Grapharma geeft vandaag antwoord op de vraag van morgen.

Kwalificaties

Het spreekt voor zich dat Grapharma alle voor de branche relevante wet- en regelgeving respecteert én naleeft. Dit geldt expliciet ook voor de vereiste licenties en vergunningen met betrekking tot humane farmacie. Overal waar nodig is de onderneming op het hoogste niveau gekwalificeerd. De borging is in handen van onafhankelijke en objectieve derden.

Onderscheid

Grapharma opereert anders dan gebruikelijk in de markt. De dienstverlening staat in het teken van de balans tussen de:

  • Samenstelling van het overall assortiment.
  • Prijs en kwaliteit.
  • Gestroomlijnde logistieke processen.
  • Servicegraad naar afnemers.

Onder de noemer ‘operational excellence’ maakt Grapharma dagelijks werk vande allerhoogste standaard in s tabiliteit en leverbetrouwbaarheid.